Fris op orde
Professional Organizer / Opruimcoach 

Ervaringen

"Ik heb handvatten gekregen om verder te gaan opruimen"

Je kent het wel, er komen steeds meer spullen in huis en er gaat niets uit. Je hikt er al tijden tegenaan om te gaan opruimen, maar het komt er niet van. Omdat je bijna niet meer door de spullen heen kunt kijken. Je weet niet eens meer wat je hebt. 

Op zo’n moment kom ik Annemiek tegen. Zij vertelt enthousiast over dit werk. En je beseft, dit heb ik nodig. Samen zijn Annemiek en ik aan de slag gegaan. Ze had het voorwerk al gedaan, had dozen, gereedschap en schoonmaakspullen bij zich. Op haar aanwijzingen zijn we begonnen. Gestructureerd om weer orde te krijgen in het geheel. En ze stelde gerichte vragen van; wat denk je hiermee nog te gaan doen? Waarom wil je dat bewaren? Heb je dat nog nodig? Hoort dat hier? Enzovoort. 
Na twee dagdelen was mijn boekenkast helemaal opgeruimd en weer een boekenkast. Zonder de rommel en alles wat tijdelijk werd opgeslagen in deze kast. Dit geeft ook weer energie en moed om door te gaan naar de volgende kast. 
Het is best even een drempel om een vreemde toe te laten in je huis en te erkennen dat je hulp kunt gebruiken bij het opruimen. Maar door het integer handelen van Annemiek en haar rustige uitstraling raken deze gedachten snel op de achtergrond en hebben we samen op een heel prettige manier kunnen opruimen. Hierdoor heb ik handvatten gekregen om verder te gaan opruimen en is de drempel lager geworden. Ik ben enthousiast verder gegaan. Dit was net het duwtje dat ik nodig had. En ik kan het iedereen aanraden, die op hetzelfde punt zit als ik toentertijd zat, voordat ik Annemiek tegenkwam. 

Marieke (klant fris op orde)


"Ik heb ineens tijd over om iets leuks te gaan doen"

Ik "sjouwde" de hele dag dingen met me mee die moesten gebeuren in huis. Daardoor was ik overdag nooit klaar met mijn taken. Ik voelde me schuldig als ik iets leuks voor mezelf wilde doen. 
Annemiek heeft mij geholpen om mijn huishouden op een andere manier in te delen. Sinds ik de tips die ik heb gekregen ben gaan toepassen, houd ik meer tijd over. Ik heb opeens tijd over om iets leuks te gaan doen. Ik besteed deze tijd aan iets leuks doen voor mezelf, zonder schuldgevoel. De planning van mijn huishouden past goed binnen alle andere activiteiten die ik heb.
Annemiek verdiepte zich in waar ik tegenaan liep. Niks moet. Ze stimuleert juist om zelf oplossingen te bedenken. Samen zijn we tot verrassende oplossingen gekomen. 

Tessa (klant fris op orde)


"Ik heb nu overzichtelijke lades, waar ik in één oogopslag datgene zie wat ik nodig heb"

Annemiek heeft mij geholpen met de lades van mijn keuken. In één van die lades werd door iedereen van alles ingelegd, van ‘nog te lijmen’ speelgoed tot usb-sticks, sleutels, zegels, nog op te ruimen spullen, dingen waarvan niemand het bestaan weet etcetera. De lade was compleet onoverzichtelijk en kon vaak niet eens dicht. Ik kwam er nooit zelfstandig doorheen met opruimen.

Aan de andere kant van de keuken had ik mijn keukengerei, ook erg veel! Door de interessante vragen die Annemiek mij stelde, haar heldere inzichten en haar tips kwam er een enorme bewustwording van de gekozen plekken voor mijn spullen en de chaos van de lades met de overeenstemming met de onrust die het bij mij gaf. We hebben samen de lades aangepakt en spullen een meer praktische plek gegeven in de keuken.
Eigenlijk maar een klein iets, maar met grote gevolgen omdat ik nu na weken nog altijd geniet van de rust die ik ervaar in mijn keuken. Niet meer steeds achterom hoef te kijken of ik niet over mijn kinderen struikel, omdat ik meerdere malen tijdens het koken naar de andere kant van mijn keuken moest lopen voor het keukengerei. Ik heb nu overzichtelijke lades waar ik in één oogopslag datgene zie wat ik nodig heb. Annemiek heeft mij enorm geholpen met haar rust, haar heldere vragen en de inzichten die ze gegeven heeft. Haar inzichten heb ik mee kunnen nemen naar andere ‘probleem’ gebieden in mijn huis. Ik ben echt blij dat ik Annemiek om hulp gevraagd heb.

Roos (klant fris op orde)