Fris op orde
Professional Organizer / Opruimcoach 

Begin je week met een opgeruimd huis

Dit is zo fijn!
Aan het eind van je weekend, aan het begin van de nieuwe week, beginnen met een opgeruimd huis.
 
In het weekend worden doorgaans door alle gezinsleden meer spullen dan gemiddeld uit de kast, van de slaapkamer of uit de schuur gehaald. Deze spullen liggen er dan vaak zondagavond nog. 
Ik merkte dat ik maandagochtend altijd als eerste aan het opruimen was, voordat ik met het huishouden kon beginnen.
Zo jammer van m'n tijd!
 
Nu hebben we er een gezamenlijke activiteit van gemaakt om zondag na het avondeten even snel de spullen terug te brengen naar de plaats waar ze horen. We zijn hier meestal zo mee klaar. Hierna doen we nog even een gezellige activiteit met elkaar en is het bedtijd voor onze zoon.
 
Je kan dit natuurlijk elke dag van de week toepassen. Maar als je een nieuwe gewoonte wilt inbouwen, kan je het best klein beginnen. En als je merkt dat het een gewoonte is geworden, zou je er bijvoorbeeld een tweede avond in de week aan toevoegen. Daarbij helpt het mij om even een wekelijks terugkerende herinnering in m'n telefoon te zetten. 

Naast de tijdswinst, ligt de verantwoordelijkheid voor het netjes houden van het huis, niet alleen meer bij mij (erg fijn :-) )  en we hebben meteen een vast moment waarop onze zoon thuis ook zijn spullen leert op te ruimen.